Članci

Od dva kapekaška Marka - golovima puna protivnička ''branka''

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 11 Kolovoz 2010 Objavljeno: 11 Kolovoz 2010

 KORČULA - Danas su gosti Marko Polo Sport.neta i dva njegova imenjaka - dva ovogodišnja vaterpolo pojačanja KPK-a .  Marko Martinić i Marko Maras Korčulanima su se već predstavili odličnim igrama i efektnim golovima . Oba su mlada igrača, dolaze iz prvoligaških klubova , jedan je dešnjak napadača na lijevoj a drugi lijevak sa radnim mjestom na desnoj strani napada, ponajbolji su strijelci u ovosezonskoj  postavi KPK-a.

 

     Marko Maras  ljevoruki je napadač rođen je 1989.g. student  Ekonomskog fakulteta u Splitu , u KPK je stigao iz splitskog POŠK-a. Počeo je na Zvončacu u Jadranu kada je tamo radio sada pok. Vlaho Orlić, potom nastavio u POŠK-u gdje za prvu momčad debitirao u sezoni 2006 / 2007. 

    '' Nisam prvi put u Korčuli , ovdje sam igrao prije nekoliko sezona za VK Okruk koji se tada natjecao u Drugoj ligi. Unatoč tome je što je u mom klubu POŠK-u proglašen stečaj za sada je moja vaterpolo budućnost vezana za taj klub, nadamo se možda pod novi imenom i novim puno boljim uvjetima'', rekao nam je Maras koji naravno iz POŠK-a jako dobro zna sa našim Dujom Veršićem koji je protekle godine brani za taj klub.

      Marko Martinić rođen 1990.g. pak dolazi iz zagrebačke Mladosti, također je napadač, dešnjak dakle na onoj suprotnoj  strani napada od Marasa. Student je Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Proteklih sezona redovno je bio u  postavi  i nastupao  za ''žapce'' u Jadranskoj ligi i PH . U Korčuli je prvi put čemu je najviše zaslužan Boško Lozica  ''korčulanska veza'' u zagrebačkoj Mladosti. 

    '' Za sada su i meni sve sportske ambicije vezane za Mladost koja će kako sada stvari stoje u slijedećoj sezoni biti dosta oslabljena i vjerojatno se više osloniti na nas mlađe igrače '' rekao nam je Martinić dodavši kako se osobno, kao nekadašnji reprezentativac Hrvatske u mlađim uzrastima ne odriče ambicija i da jednog dana zaigra u i kapici naše najbolje reprezentacije..

      Kada  smo ih pitali o nastupima i ovogodišnjem plasmanu  KPK i njihovim dojmovima sa ''privremenog rada''  u Korčuli dva Marka bili su gotovo jednosložni..

    '' Sve najbolje o gradu i  klubu,  prava smo vaterpolo klapa sa puno kvalitetnih igrača koja bi trebala po svemu osvojiti prvo mjesto u natjecanju Druge lige ...''

       Pa neka im se onda predviđanja i ispune...

 

    (  napomena  autora - razgovor je vođen prošli tjedan prije derbi utakmice u Cavtatu ) 

 

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas