Članci

Mladinić opet trener-stižu Matutinović,Ćorušić,Marinić-Kragić i vratar Ljepopio

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 04 Srpanj 2012 Objavljeno: 04 Srpanj 2012

altKORČULA - Vaterpolisti KPK-a polako se okupljaju pred početak ovogodišnje sezone. Dio prve momčadi već trenira na plivalištu na Banjama , ostali bi se trebali priključiti do kraja ovog tjedna. 'Kapekaše' sredinom srpnja očekuje početak natjecanja u 2. HVL-i u koju kreću kao branitelji titule najbolje drugoligaške momčadi Hrvatske.

Što ima nova  i kako će izgledati  vaterpolo 'složenac'  prve  momčad , posebice kada se zna  da će  'slana sezona' prvi put u povijesti klub  imati i  svoj zimski  'slatki' nastavak u Korčuli u novom bazenu na Ekonomiji…

- Ovogodišnja sezona  uvod je u jedno prijelazno razdoblje i priprema , za zimske uvjete rada u kojem zapravo još uvijek ne znamo što nas čeka - rekao nam je Milan Grbin, član IO Kluba.

- U okolnostima nagomilanih javnosti poznatih klupskih problema, ali i opće krize i recesije, Uprava u jednim jako otežanim uvjetima pokušava organizirati rad i posložiti momčad. Velika je stvar da smo se uspjeli dogovoriti da vaterpolo  struku i ove sezone vodi prošlogodišnji iznimno uspješni trener Vili Mladinić, koji je – bude li onako kako smo zamislili  i glavna opcija za  šefa struke i za onaj još važniji nastavak rada u zimskom razdoblju u novom bazenu. Vili je dao svoj pristanak, no to najviše  ovisi o nama i našim mogućnostima. Uz njega u ovom ljetnom razdoblju mlađe kategorije će kao i  prošle sezone voditi Ivo Brzica i Lovor Lozica.

-  Igrački kadar , ima li promjena u odnosu na prošlogodišnju pobjedničku momčad?

- Baš iz  tih novih uvjeta koji nas čekaju akcent ćemo dati na domaćim igračima, što opet ne znači da nećemo pojačati momčad za natjecanje u 2. HVL-jug , s igračima kojima će svojim iskustvom i kvalitetom biti potpora našim domaćim , posebice mlađim igračima. Nažalost  Ivo Brzica zbog obaveza u turskom prvenstvu kasni , pa nam neće igrački moći pomoći, ali će nam biti na ispomoći u trenerskom dijelu za mlađe uzraste. Njegovo mjesto na golu zauzeti će Pavo Ljepopio, 19-godišnjak iz zagrebačke Mladosti, nekadašnji junior dubrovačkog Juga, koji je prošle godine branio za Gusara iz Mlina. Veliko pojačanje je povratak Bojana Matutinovića isto kao i sidruna Ante Čorušića, te  dolazak Jerka Marinića - Kragića iz splitskog Mornara.

- Što je sa našim igračima koji treniraju van Korčule ?

- Filip Šašić će nam se sigurno priključiti, nažalost Marin Balarin kako sada stvari  stoje  zbog obaveza igranja za svoj koledž neće moći doći … Dvojica naših mladih igrača koji treniraju u Jugu, odnosno zagrebačkoj Mladosti – Vinko Fabris i Saša Antunović biti će nam raspolaganju , iza njih je kontinuirani rad i na njih računamo kao pravim pojačanjima, isto kao  i  Ivan Šolić koji je odigrao 1.B ligu za VK Zagreb. Naravno i svi ostali i stariji i mlađi domaći igrači koji su u ostali u Korčuli ili su tijekom godine bili odsutni zbog studija ili li školovanja biti će  na raspolaganju Viliju Mladiniću.

- Kada starta i kako će izgledati liga?

- Ove sezone u 2. HVL.jug biti će samo pet klubova , dubrovački Bellevue je odustao – dakle uz KPK, u dvokružnom natjecanju biti će još Jadran Neum, Gusar – Mlini,  Cavtat  i Brodograditelj iz Betine. Liga će se igrati u razdoblju od 15.srpnja do 25.kolovoza.

- Očekivanja od ovogodišnje sezone?

- U rezultatskom smislu nema velikog pritiska, jer ovo je početak petogodišnjeg ciklusa stvaranja baze domaćih korčulanskih igrača u novim cjelogodišnjim uvjetima rada nakon kojeg ćemo razmišljati u nekim značajnim rezultatima.U tom smislu oformljena je u klubu komisija za vaterpolo od naših bivših vaterploista, a u njoj su Darijo Trojan, Perica Radonić i Dražen Tomić. Uskoro u klubu započinje sa radom vaterpolo škola za godište 2002.g i mlađe koju će voditi Bojan Lozica. Trenutno ne razmišljamo o sudjelovanju prve momčadi u 1.B ligi koja se igra tijekom zimskih mjeseci, zanimljivije nam je ovo ljetno natjecanje u 2.HVL-i. No zato razmišljamo da sa mlađim uzrastima budemo prisutni na svim Zimskim prvenstvima Hrvatske na koje do sada nismo bili u mogućnosti sudjelovati...

Since 1988 ..... Tel. 020 711 331
Novo! Novo! Novo! Na Autobusnom kolodvoru Korčula

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas