Članci

Mario Todorović sa 'B' normom izborio OI u Londonu!

Kategorija: Plivanje Kreirano: 30 Lipanj 2012 Objavljeno: 30 Lipanj 2012

alt

KORČULA – Lijepa je vijest iz sjedišta Međunarodne plivačke organizacije FINA-e  jučer poslijepodne stigla na adresu našeg Marija Todorovića – sa ostvarenom 'B' normom u disciplini 50 slobodno 'Mali Čoda' stekao je pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu ! Nakon nastupa na OI 2008.g. u Pekingu, Mario će tako drugi put u svojoj karijeri plivati na olimpijskom natjecanju u društvu  najboljih svjetskih pliivača.

- Nakon svih problema konačno je jedna diviovska briga otklonjena .... Iskreno mislim da će mi tek u subotu sjesti u glavu što se u biti dogodilo. Da idem na Igre ! Nakon mjeseci  iščekivanja, truda, lovljenja norme – rekao je Mario za današnji broj Sportkih Novosti dodajući da u ovom trenutku ne zna sve detalje priprema za London do kojeg je ostalo manje od mjesec dana. To će dogovoriti sa svojim trenerom Perom Kuterovcem. Obzirom na sve to očekivanja nastupa na Londonu i nisu velika ,rekao je Mario , na razini su najboljeg ovogodišnjeg isplivanog rezultata iz Kranja ( 22.50).

Usput , postoji mogućnost da Mario uz 50 slobodno ,  temeljem isplivanih  'B' normi od FINA-e dobije vizu  za London u još dvije disipline – 100 slobodno i 100 leptir  što bi se  slijedećih dana trebalo znati, no u svakom slučaju karta za London je osigurana...

Čestitamo našem Mariju na još jednom velikom sportskom ostvarenju , u povijesti korčulanskog plivanja on je prvi koji će dva puta biti na skupu najboljih svjetskih sportaša.

Još nešto – na Olimpijadi u Londonu Korčula će imati tako dvoje svojih natjecatelja-  Marija Todorovića u plivanju i Franku Anić u taekwandou ...

 

 Foto : Nenad Kosović

alt

 

 

Since 1988 ..... Tel. 020 711 331
Novo! Novo! Novo! Na Autobusnom kolodvoru Korčula

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas