Članci

KPK-Krenuli plivački treninzi - prvi put sa pravi zimskim kontinuitetom!

Kategorija: Plivanje Kreirano: 30 Lipanj 2012 Objavljeno: 30 Lipanj 2012

alt

KORČULA - Dobrano su zapijenile plivačke pruge plivališta na korčulanskim Banjama... Nastavljajući ovogodišnje zimske aktivnosti koje su tijekom godine odrađivali puno više na suhom nego u mokrom mediju, kapekaške plivačice i plivači već su na tragu one već uobičajene svakodnevne kolotečine treninga u ovo doba godine…

- Radimo već desetak – dvanaest dana, krenuli smo naime  još 18.lipnja , trenutno je u pogonu oko 150 djece uključujuči i one polaznike obuke neplivača. Radi se dva puta dnevno, u sedam jakosnih grupa, plus spomenuta grupa polaznika tečaja neplivača,  koja će se popunjavati svaka dva tjedna novim polaznicima – rekla nam je glavna trenerica u klubu Vesna Marinović koja radi sa onom natjecateljskom grupom plivača i plivačica. Uz nju u stručno štabu zaduženom za plivanje još su Janja Lozica i Liza  Belić.

Slijedećih dana spomenuti broj kapekaških plivača i plivačica će se kao i svake godine još više povećati , doći će uobičajeno oni koji žive van Korčule  i neki  koji iz raznoraznih razloga još nisu počeli sa pravim treninzima. Prvo natjecanje na KPK-a planirana su već za dva tjedna sa prvim od tri planirana tradicionalna štopinga.

- Novost je da će ove će godine za one najmlađe dobne skupine natjecanje na štopingu biti organizirano na 25 metara u skladu sa njihovim dobnim, odnosno  tjelesnim mogućnostima. Pritom se nadamo se da će roditelji  predškolsku djecu uzrasta do sedam godina i dalje dovoditi na KPK-a , kako za njihovo dobro, ali isto tako i za budućnost KPK-a  poglavito sada kada se prvi put počinje cijelogodišnji rad u pravim plivačkim uvjetima koje ćemo imati u novom zimskom bazenu. Pored toga akcenat ćemo ubuduće davati na to da djeca do svoje 14 godine nauče pravilnu tehniku plivanja, kako bi mogli izvući svoj maksimum ne samo u plivanju, već i vaterpolu  za kojeg se dobar dio njih i opredjeljuje – rekla nam je Vesna dodajući kako za sada još uvijek nisu definirana natjecanja na koje će korčulanski plivači i plivačice nastupiti.  No u skladu sa financijskim mogućnostima biti će to zasigurno ona u blizini Korčule - dakle Split, Dubrovnik…Postoji mogućnosti odlaska na Ljetni 'B' kriterijski miting HPS-a, odnosno na Prvenstvo  za klubove koji nemaju zimske uvjete rada - vjerojatno jedno od zadnjih na koje će kapekaši, imati pravo nastupa . Jer za  godinu-dvije korčulanski plivači  na PH moći će se natjecati 'rame uz rame' sa najboljim klubovima hrvatskog plivanja.

 

 

alt

 

 

 

alt

 

 

 

 

alt

Since 1988 ..... Tel. 020 711 331
Novo! Novo! Novo! Na Autobusnom kolodvoru Korčula

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas