4. Marko Polo Izazov: Daria Pletikapa i Mađar David Ruzsaz pobjednici. Korčulanski natjecatelji sa do sada najboljim plasmanima! Foto 65 fotografija

Kategorija: Atletika Kreirano: 26 Travanj 2014 Objavljeno: 26 Travanj 2014
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA - Hrvatska triatlonka članica TK 'Petar Zrinski' Daria Pletikapa u ženskoj i Mađar David Ruzsaz u muškoj kategoriji pobjednici su 4. Međunarodnog Triatlona 'Marko Polo Izazov' održanog danas u Korčuli kojim je i otvorena ovogodišnja sezona ovog sporta u  Hrvatskoj.  Pletikapa je natjecanje u Olimpijskom triatlonu  (1500 m plivanje, 40 km bicikliranje  i 10 km trčanje) prešla u vremenu 2.09.39, dok je mađarski triatlonac isti stazu odradio u vremenu od 1.52.57.

U sprint triatlonu (750 m plivanje, 20 km bicikliranje, 5 km trčanje) u kategoriji žena i muškaraca sva tri prva mjesta osvojile su hrvatske triatlonke, odnosno triatlonci, dok su u Humanitarnoj uličnoj utrci na 10 km, čiji je prihod namijenjen Udruzi 'Kap u moru'  sva tri prva  mjesta osvojili trkači iz Crne Gore.

U Sprint triatlonu natjecalo se pojedinačno i štafetno u raznim kategorijama, a u neslužbenom dijelu održane su štafetne utrke učenica i učenika iz osnovni škola sa područja otoka Korčule  ( o tome sutra u posebnom prilogu) .

 Četvrti po redu  korčulanski triatlon ove je godine inače okupio  115 natjecatelja iz 14 zemalja svijeta.

Na ovogodišnjem 4. Marko Polo Izazovu sudjelovali su i korčulanski natjecatelji i to uz do sada najbolje ostvarenim ezultatima.  U Sprint triatlonu  prvi je put  sudjelovala 'odradivši' kompletni sprint triatlon sa sve tri discipline  Korčulanka Lea ČUMBELIĆ.  Bila je  jedanaesta ,a u ukupnom poretku veteranki osvojila je 1..mjesto. Druga je pak Janet Dragojević iz Vela Luke.

U Štafetama sudjelovale su dvije korčulanske ekipe iz OŠ ' Petra Knavelića' - Papige (Tina Kapor, Sara Andrijić i Matea Vojinović)  )  i Berislav  ( Vito Andrijić, Karlo Dužević, Toni Lucin) te su osvojili 2. odnosno 3.mjesto. 

U Humanitarnoj utrci naš Ante Bojić je bio četvrti , a  Tomislav ' Tomi' Prižmić  peti, dok je Rita Biliš ukupno 15. , odnosno 6. među ženama. Čestitamo !

Kao i prethodnih godina start i cilj triatlona bio je na Spomeniku u središtu Korčule, plivačke dionice plivale su se u korčulanskoj zapadnoj luci, dok su biciklističke i trkačke rute bile cestom prema Račišću i nazad prema gradskom predjelu Soline u Korčuli.

Organizatori natjecanja bili su Grad Korčula, TK Split i korčulanski luksuzni hotel Palača Lešić Dimitri koja je i ovaj put  za pobjednike osiguroa bogat novčani nagradni fond u ukupnom iznosu od 41  tisuća kuna. To je najveći ukupni iznos novčanih nagrada od svih triatlon natjecanja u Hrvatskoj.

Službene rezultate možete pronaći  OVDJE

 

Foto Album sa 4. Marko Polo Izazova možete vidjeti u privitku -  65  fotografija 

Foto: Nenad Kosović 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas