Članci

KPK-Krenuli plivački treninzi - prvi put sa pravi zimskim kontinuitetom!

Kategorija: Plivanje Kreirano: 30 Lipanj 2012 Objavljeno: 30 Lipanj 2012

alt

KORČULA - Dobrano su zapijenile plivačke pruge plivališta na korčulanskim Banjama... Nastavljajući ovogodišnje zimske aktivnosti koje su tijekom godine odrađivali puno više na suhom nego u mokrom mediju, kapekaške plivačice i plivači već su na tragu one već uobičajene svakodnevne kolotečine treninga u ovo doba godine…

- Radimo već desetak – dvanaest dana, krenuli smo naime  još 18.lipnja , trenutno je u pogonu oko 150 djece uključujuči i one polaznike obuke neplivača. Radi se dva puta dnevno, u sedam jakosnih grupa, plus spomenuta grupa polaznika tečaja neplivača,  koja će se popunjavati svaka dva tjedna novim polaznicima – rekla nam je glavna trenerica u klubu Vesna Marinović koja radi sa onom natjecateljskom grupom plivača i plivačica. Uz nju u stručno štabu zaduženom za plivanje još su Janja Lozica i Liza  Belić.

Slijedećih dana spomenuti broj kapekaških plivača i plivačica će se kao i svake godine još više povećati , doći će uobičajeno oni koji žive van Korčule  i neki  koji iz raznoraznih razloga još nisu počeli sa pravim treninzima. Prvo natjecanje na KPK-a planirana su već za dva tjedna sa prvim od tri planirana tradicionalna štopinga.

- Novost je da će ove će godine za one najmlađe dobne skupine natjecanje na štopingu biti organizirano na 25 metara u skladu sa njihovim dobnim, odnosno  tjelesnim mogućnostima. Pritom se nadamo se da će roditelji  predškolsku djecu uzrasta do sedam godina i dalje dovoditi na KPK-a , kako za njihovo dobro, ali isto tako i za budućnost KPK-a  poglavito sada kada se prvi put počinje cijelogodišnji rad u pravim plivačkim uvjetima koje ćemo imati u novom zimskom bazenu. Pored toga akcenat ćemo ubuduće davati na to da djeca do svoje 14 godine nauče pravilnu tehniku plivanja, kako bi mogli izvući svoj maksimum ne samo u plivanju, već i vaterpolu  za kojeg se dobar dio njih i opredjeljuje – rekla nam je Vesna dodajući kako za sada još uvijek nisu definirana natjecanja na koje će korčulanski plivači i plivačice nastupiti.  No u skladu sa financijskim mogućnostima biti će to zasigurno ona u blizini Korčule - dakle Split, Dubrovnik…Postoji mogućnosti odlaska na Ljetni 'B' kriterijski miting HPS-a, odnosno na Prvenstvo  za klubove koji nemaju zimske uvjete rada - vjerojatno jedno od zadnjih na koje će kapekaši, imati pravo nastupa . Jer za  godinu-dvije korčulanski plivači  na PH moći će se natjecati 'rame uz rame' sa najboljim klubovima hrvatskog plivanja.

 

 

alt

 

 

 

alt

 

 

 

 

alt

 

 

 

 

   

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas