Cavtat opet bolji od KPK – ovaj put 9 : 7
Biti će glavoča iz ŠRD 'Glavoč'…. U Trsteniku započela Ljetna škola udičarenja – FOTO
Vaterpolo nade KPK na Završnom turniru Kupa Hrvatske u Rijeci
Tko sve od hrvatskih rukometnih veterana stiže na proslavu 25 godina 'Red Dragonsa' ?
Povodom Svetog Todora dodijeljena priznanja sportskim lauretima Grada Korčule za 2013.g. FOTO

U SRD 'Viganj' krenulo i - streličarstvo !

Objavljeno: 10 Lipanj 2014
Napisao/la Administrator

VIGANJ - Na stranicama Marko Polo Sporta uskoro bi mogli imati i rezultate u jednom potpuno novom sportu na našem području – streličarstvu . U  SRD Viganj počela je naime s radom i Streličarska sekcija , sa streličarskim metnim poljem zatvorenog tipa (FITA indoor-18MTR), gdje je za tu svrhu preuređena sala Hrvatskog doma Viganj, za potrebe tečajeva i treninga u pucanju lukom i strijelom. 

 

Kadeti RK 'Korčula' sudjelovali na Međunarodnom turniru ' Kup Đuro Čagalj' u Mokošici

Objavljeno: 10 Lipanj 2014
Napisao/la Pero Milić

MOKOŠICA- Kadeti  Rukometnog kluba ' Korčula' protekle nedjelje sudjelovali su na Međunarodnom turniru  Kup 'Đuro Čagalj  2014' u Mokošici  za dječake rođene 1999/2000. I mlađe.  Sudjelovalo je šest kadetskih momčadi u dvije grupe.

U Grupi A igrali su kadeti Mokošice, Jerkovca  i Škola rukometa 'Konavle', dok su u Grupi B bili Metković 1963,   Rukometna akademija 'Đukanović' iz Crne Gore i Korčula.

 

Ususret Brazilu (9): Rudi Voller – golgeter svjetskih prvaka 10-tak dana nakon SP-a bio je vratar korčulanskim malonogometašima !

Objavljeno: 09 Lipanj 2014
Napisao/la Nenad Kosović

 

KORČULA - Te daleke 1990.g., i danas još postojeće, ali nažalost dobrano devastirano Igralište Hotela 'Park' bilo je mjesto svih sportskih zbivanja u gradu Korčuli kojeg se zasigurno mnogi i sa sjetom sjećaju . Rukometne i malonogometne, utakmice, 'viktorija' na jedan gol, teniski mečevi i školski satovi tjelesnog odgoja na otvorenom održavali su se tada na tom, za brojne generacije sportaše i sportskih rekreativaca Korčule gotovo pa 'svetom mjestu'. 

 

Mladen Bajamić: Hvala svima, bude li trebalo ostat ću…

Objavljeno: 09 Lipanj 2014
Napisao/la Nenad Kosović

BLATO - Mladen Bajamić bio je bez dvojbe veliko proljetno pojačanje u veznoj liniji BŠK Zmaj. Iskusni 30-godišnjak znalac, fine nogometne tehnike karijeru je gradio po dalmatinskim klubovima Dinari, Solinu, Imotskom, Kamenu, Dugopolju i Splitu . Na Korčuli je u zimskoj stanci stigao iz inozemstva i to onog dobro dalekog, iz Kanade. U početku je malo 'plaćao ceh' neigranju zbog čekanja papira, no kada su napokon stigli i kada se uklopio u otočko ozračje i 'pokupio konce' u novoj sredini bio je među najzapaženijim igračima Zmajeve udarne postave. 

 

Ususret Brazilu (8): Četiri vratara porijeklom iz Blata branili su za nogometnu reprezentaciju Australije, a Michael Petković je i svjetski rekorder !

Objavljeno: 08 Lipanj 2014
Napisao/la Nenad Kosović

Još koji dan pa  će nogometna lopta 'zakotrljati svijet', naš serijal  'Ususret Brazilu' trebao je već doživiti kraj..  No 'zakotrljao' se i on više nego što smo mislili, jer kad je krenuo počeli su nas  'kljukati'  raznoraznim  inicijalnim informacijama nogometno povezanim sa ovim našim korčulansko-pelješkim krajem ..  Marko Polo Sport je pak temeljem istih i u stilu svog slavnog imenjaka istraživača po kojem je i dobio ime, 'istraživao' i  'kopao' , ne samo po po internetu… Tako je  i došao do doista zanimljivih podataka o vratarima nacionalnog nogometnog tima Australije, za koji su  branila četvorica sigurno ,a  moguće čak i  petorica vratara  porijeklom  sa otoka Korčule, točnije iz Blata …!!!

 

 

    _Naši sportaši_

 

Sudionici Bicik...
Image Detail

 

infograf

 

 

 

 

   

TV Sport Danas

Mostly cloudy

22°C

Korčula

Mostly cloudy
Humidity: 78%
Wind: NNW at 3.22 km/h
Friday
Few showers
19°C / 29°C
Saturday
PM Thunderstorms
18°C / 31°C
Sunday
Sunny
19°C / 32°C

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
2048967